Posjet konzulice SAD-a Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Sastanci/IMG_0631.JPG
  • Slika
  • Slika

Radni sastanak održali su načelnik Slobodan Marendić i konzulica Amy Lorenzen

Jučer, 12. travnja 2020. Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku posjetila je Amy Lorenzen, nova voditeljica konzularnih poslova SAD-a koja je stupila na dužnost u Zagrebu. Posjet ovoj Policijskoj upravi organiziran je u sklopu prvog konzularnog posjeta konzulice Lorenzen Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i Splitu uoči predstojeće turističke sezone.
Radni sastanak održali su načelnik Slobodan Marendić i konzulica Amy Lorenzen. Uz načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića u radnom sastanku je sudjelovala i njegova suradnica načelnica Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Diana Jakšić. Uz konzulicu Amy Lorenzen na sastanku su sudjelovali Oliver Ostojić, pomoćnik za posebne konzularne poslove i Martina Delija, pomoćnica za poslove američkih državljana.
Sastanak je održan u cilju predstavljanja konzulice Lorenzen kao nove voditeljice konzularnih poslova, a sve kako bi suradnja s policijom u budućnosti bila što efikasnija i jednostavnija posebno u jeku sezone kada se očekuje značajan broj državljana SAD-a.
Načelnik Marendić upoznao je novu konzulicu Lorenzen s načinom funkcioniranja policije na području Splitsko-dalmatinske županije, a posebno na području Grada Splita. Posebno je istaknuo kako se nakon Covid krize, očekuje značajan dolazak turista među kojima i državljana SAD-a što potkrepljuje najavljenim brojnim sportskim, kulturnim i glazbenim događanjima. Sastanak je bio prožet zajedničkim temama, a načelnik Marendić je konzulici Lorenzen kao dokaz uspješne međunarodne suradnje policije prezentirao i projekt hrvatske policije „Međunarodna suradnja policije u odori“ u sklopu kojeg u ljetnom razdoblju strani policijski službenici borave i rade u Republici Hrvatskoj uz hrvatske policajce. Konzulica Lorenzen i njezini suradnici gospodin Ostojić i gospođa Delija zahvalili su se na prijemu istaknuvši pri tome kako su ova županija i grad Split postali ciljano odredište za brojne američke turiste.
 

Stranica