Započeo projekt: „Zdrav za pet“

Slika PU_SD/pr slika.jpg

Policijska uprava splitsko-dalmatinske, dana 08. veljače 2013. godine, započela je s provedbom eksperimentalno preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Naime, temeljem potpisanog protokola između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, uz suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, na području Policijske uprave eksperimentalno će se provoditi program prevencije ovisnosti pod nazivom "Zdrav za pet". Cilj projekta je podizanje razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, odnosno edukacija učenika osmih razreda osnovnih škole, te učenika prvih i drugih razreda srednjih škola vezano uz prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i kockanju. Edukaciju djece provodit će djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz djelatnike Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Županije splitsko-dalmatinske. Edukacija je provedena na području grada Vrgorca, te se planira provedba projekta u još sedam gradova na području Policijske uprave.

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinske, dana 08. veljače 2013. godine, započela je s  provedbom eksperimentalno preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Naime, temeljem potpisanog protokola između Ministarstva unutarnjih poslova,  Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, uz suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, na području Policijske uprave eksperimentalno će se provoditi program prevencije ovisnosti pod nazivom "Zdrav za pet".

 

Cilj projekta je podizanje razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, odnosno edukacija  učenika osmih razreda osnovnih škole, te učenika prvih i drugih razreda srednjih škola vezano uz prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i kockanju. Edukaciju djece provodit će djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz djelatnike Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Županije splitsko-dalmatinske.

 

Edukacija je provedena na području grada Vrgorca, te se planira provedba projekta u još sedam gradova na području Policijske uprave.



Stranica