Zapljena veće količine raznih droga

Slika /PU_SD/Slike/droga%20web22062019.jpg

Policijski službenici Pu splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela

FOTO: PU

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja jučer je obavljena pretraga iznajmljenog prostora u stambenom podrumu zgrade u Splitu kojeg koristi osumnjičenik gdje je pronađeno 502g kokaina, 643,4g heroina, 1000 tableta ecstasya težine 405g, 1680g amfetamina speeda, dva pištolja s tri spremnika, jedan prigušivač za pištolj, 41 komad streljiva kal.  7,65, tri digitalne vage te pribor i oprema za pakiranje droge.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju sinoć je 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ i   „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ predan pritvorskom nadzorniku.
 
Zbog prekršaja iz čl.11. st.4. i čl. 30. st.3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja  protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon