Promet tijekom vikenda

Kao i do sada, tijekom proteklog vikenda na prometnicama PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, kojom prilikom su sankcionirana 324 prekršaja. 65 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, 230 u prekoračenju brzine, 3 prilikom nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, 2 prilikom korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dok su 2 osobe zatečene prilikom vožnje bez vozačke dozvole, odnosno prije nego su stekle pravo na upravljanje vozilom.
Osim toga, zabilježeno je i 7 prekršaja koje su počinili recidivisti. 4 se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 2 na upravljanje vozilom dok je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja, a 1 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
U navedenom razdoblju zabilježeno je 30 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba teško, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.
S pojačanim aktivnostima u prometu nastavlja se i dalje, posebno u dane vikenda.
Sudionike u prometu pozivamo na oprez, da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, te da kao vozači posebno vode računa o pješacima, motociklistima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu.
Odgovornim ponašanjem u prometu čuvate vlastiti i tuđi život, te doprinosite podizanju razine sigurnosti svih sudionika u prometu!

Stranica