U suradnji s trgovačkim centrom Mall of Split nastavljamo moderniziranu kampanju "Manje oružja, manje tragedija"

  • Slika /PU_SD/Slike/Mall of Split 1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

U sklopu modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, od danas 26. ožujka do nedjelje 28.ožujka, zajedno s trgovačkim centrom Mall of Split, nastavljamo s informiranjem građana.
 
Moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na razmišljanje o ovom problemu, potaknuti posjednike ilegalnog oružja na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. U tom cilju, u trgovačkom centru Mall of Split tijekom predstojećeg vikenda nalaziti će se info pult s edukativnim materijalima vezanima uz kampanju, a građani će imati mogućnost informirati se i razgovarati sa specijaliziranim policijskim službenikom Odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske.
 Modernizirana kampanja ima za cilj osuvremeniti i promijeniti načine slanja poruke građanima, a u tome smo dobili podršku i potporu trgovačkog centra Mall of Split. U trgovačkom centru, tijekom čitavog vikenda, biti će postavljeni informativni i edukativni materijali, a posjetitelji će moći tijekom posjete trgovačkom centru poslušati i pjesmu TBF-a „Puške i dinje“, kojom su se i oni priključili ovoj kampanji. Na ovaj način želimo još jednom građanima ukazati na potrebu da zajednički stvorimo sigurnije okruženje, a to se svakako postiže i  povratom ilegalnog oružja.
 
Preventivna aktivnost startala je danas u 12 sati. Uz info pult policije danas je bio Paško Ugrina, voditelj Odjela prevencije koji je naveo: „Tijekom ovog vikenda u prostorima trgovačkog centra biti će osigurana vizualizacija modernizirane kampanje na način specifičan trgovačkom centru. Primjer su izložbene lutke opremljene majicama sa sloganom kampanje. Cilj je da građanima još jednom ukažemo na potrebu da promišljaju o svojoj sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji. Uz poštivanje epidemioloških mjera dostupni smo građanima koji se tijekom posjeta mogu informirat o ovom projektu, ali i o svim ostalim preventivnim aktivnostima policije te dobiti odgovor i savijete na svoje upit. Još jednom zahvaljujem parterima iz Mall of Split na prihvaćanju i realizacija ovog projekta koji je prvi od još nekoliko koje ćemo, siguran sam provesti kao dio partnerstva za sigurniju zajednicu.“
 
Antonia Rakuljić je u ime Uprave TC-a Mall of Split istakla: „Zahvalni smo policijskoj upravi jer su prepoznali Mall of Split kao dio zajednice i  kontaktirali nas za suradnju.
Pozdravili smo  kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ čiji je cilj podizanje  svijesti o opasnosti oružja, pogotovo u blizini najmlađih i najznatiželjnijih među nama.
Kampanja će biti aktivna cijeli vikend na četiri lokacije unutar centra, te će posjetitelji Mall of Splita moći saznati sve informacije o dobrotvornom vraćanju ilegalnog oružja.
Nadamo se da će ova akcija imati uspjeha i da smo na ovaj način dali svoj doprinos kako bi Split bio sigurniji grad.“
 
I za kraj još jednom podsjećamo. U sklopu akcije "Manje oružja - manje tragedija“ građani mogu prijaviti i dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građanina.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već kontaktirajte policiju na broj 192. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 
 Ukoliko ovog vikenda dođete u Mall of Split uz poštivanje epidemioloških mjera posjetite i naš info pult koji se nalazi na Trgu Jadran, u prizemlju Mall of Split.
 
 
 

Stranica