U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj svečano obilježen Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

  • Slika /PU_SD/Slike/Dan policije 2019 (3).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj jučer je obilježen je Dan policije i blagdan Svetog Mihovila. Svečano obilježavanje počelo je polaganjem vijenaca na centralnom križu i groblju branitelja na gradskom groblju Lovrinac. Načelnik Dražen Vitez predvodio je izaslanstvo koje je, uz nazočnost članova obitelji,  položilo cvijeće i na grobove poginulih i preminulih kolega čije posljednje počivalište je na Lovrincu, a poginulih, stradalih i preminulih kolega sjetili smo se i na ceremoniji koja je održana u atriju Uprave ispred murala postavljenog u čast policijskih službenika poginulih u Domovinskom ratu. Uz izaslanstvo Policijske uprave, cvijeće su položili izaslanstva Splitsko-dalmatinske županije,  Grada Splita,  Solina, izaslanstvo Udruge policijskih branitelja  Domovinskog rata Imotski, te udruge BATT. U crkvi Svetog Josipa održana je sveta misa koju su predvodili don Darko Poljak, don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja, policijski kapelani splitskog policijskog dekanata, a pjevala je klapa Sveti Mihovil.
Svečano obilježavanje nastavljeno je akademijom, na kojoj je načelnik Dražen Vitez u svom obraćanju uzvanicima i dragim gostima naveo:“ Obilježavanje Dana policije posebna je prigoda da se danas s ponosom prisjetimo svih poginulih policajaca, svih branitelja koji su svoja imena i žrtvu utkali u povijest lijepe naše Domovine. Spomen na njih i njihovu žrtvu tijekom Domovinskog rata najznačajniji je dio ovog dana i svečanosti obilježavanja Dana policije. Posebno mjesto u našim mislima uvijek imaju naše kolege poginule na području Hrvaca i Maljkova, naš kolega Josip Jović iz Aržana kao prvi poginuli hrvatski redarstvenik, svi hrabri junaci koji su svoje živote položili na oltar Domovine na mnogim bojištima diljem Hrvatske. 
Uz njih svakako sjećamo se i naših kolega koji su stradali u obavljanju policijskog posla, posla koji je zahtjevan i krije opasnosti, posla kojeg su naše kolege obavljali profesionalno i savjesno do kraja. Na tome im hvala.“ Nadalje, zahvalio se na suradnji svim državnim i drugim institucijama, kao i žurnim službama koje nam uz svakodnevnoj suradnji i pomoći pružaju potporu kod najznačajnijih projekata.
U odnosu na unaprjeđenje rada i poboljšanje uvjeta za rad načelnik Vitez je istakao: „Jedan od uvjeta za napredak u radu su i materijalni uvjeti za rad, a do sada smo također uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova, te lokalne zajednice u nove prostorije premjestili Postaju prometne policije Split, uredili Policijsku postaju Trogir i Policijsku postaju Makarska,  a u idućoj godini planirane su investicijska unaprjeđenja policijskih postaja na Braču, Visu, Hvaru, te u Sinju. U našim projektima i planovima je i uređenje cjelokupnog prostora u PU za izdavanje osobnih dokumenta i rada sa strankama u sklopu upravnih poslova."
„U ovom trenutku pred nas su postavljene jasno određene zadaće i ciljevi, koje zajednički možemo i moramo realizirati.  Pri tom prvenstveno mislim na realizaciju ciljeva vezanih uz unaprjeđenje svakodnevnog rada i službe opće, ostvarenje ciljeva vezanih uz zaštitu državne granice,  podizanju razine spremnosti za izvršenje svih zadaća koja će se postaviti pred nas. Prvenstveno ovdje mislim na zadržavanje stanja sigurnosti na povoljnoj razini, realizacije svih planiranih projekata, posebno projekta vezanih uz turističku sezonu, te realizaciju svih vrsta osiguranja javnih okupljanja. Siguran sam da ćemo pružiti svoj maksimum kako bi ostvarili sve zadaće koje se postavljaju pred nas, ne zbog statističkih pokazatelja, niti zbog analiza stanja sigurnosti, već kako bi se građani naše Županije osjećali sigurno“ naveo je načelnik Vitez.
Na svečanoj akademiji načelnik je uručio zahvalnice službenicama i službenicima koji su se istakli svojim radom, profesionalnošću i time postigli iznadprosječne rezultate rada. Zahvalnicu su dobili Ana Vasilj, Ivica Tolić, Marija Čubelić, Ivana Asanović, Mirjana Jenjić, Tonći Milan, Duško Erceg, Vjera Juroš, Mila Pivac, Cvitko Ercegovac, Keti Dumanić, Petar Bitunjac, Nena Batoš, Renato Rončević, Jasna Grbavac, Ivan Milas, Stipe Bilobrk, Zdenka Mendeš, Damir Svalina, Pera Dujmović, Duško Čerina, Antonio Babić, Katarina Roso, Marija Raič, Renata Sabljić, Marijan Ćelić, Alen Domazet-Lošo, Joško Dražić, Joško Ivkošić, Josip Škeva, Slavko Tirić, Ivan Žižić-Gušo, Ljubo Gabrić, Šima Domazet , Robert Radić, Marija Kujundžić, te poshumno Veljka Žderić.
Također, u ime glavnog ravnatelja policije, načelnik Vitez je policijskim službenicama i službenicima uručio zahvalnice za osobiti doprinos u provedbi projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička sezona 2019“. Zahvalnice Ravnateljstva policije su dobili: Ana Jurić, Toni Lučić, Dino Nemčić, Kristian Banović, Vjekoslav Gudelj, Lea Ćaleta, Mladen Lažeta, Marica Vrdoljak, Josipa Buzov, Goran Šerlija, Tonći Dinčić, Pavica Dukan, Matko Đogaš, Ante Radoja i Paško Ugrina.
     
 
 
 
 
 
 

Stranica