Svećeničko ređenje u Vojnoj biskupiji

  • Slika /PU_SD/Slike/Svećeničko ređenje 2019 (5).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U subotu, 5. siječnja u crkvi Svetog Ante na Poljudu, mons Jure Bogdan, vojni biskup, zaredio je đakone don Hrvoja Relju i don Marka Trogrlića za prezbitere na naslov Vojne biskupije.

Don Hrvoje Relja i don Marko Trogrlić  do sada su bili angažirani u radu s obiteljima i mladima, te rade i kao profesori na sveučilištu, a svoju su đakonsku službu obavljali u policijskoj kapelaniji Svetog Mihovila Arkanđela u Splitu.

Uz brojne članove obitelji, prijatelje i ostale uzvanike, svečanosti su nazočili i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave policije Ivan Merćep, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez sa suradnicima – načelnikom Sektora policije Ivicom Franić, načelnikom Sektora za granicu Slobodanom Marendić, načelnikom Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova Nediljkom Garac, načelnicom Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Dianom Jakšić i načelnicima policijskih postaja, te Mario Dokmanić i Darko Šantek iz Službe za suradnju s vojnim ordinarijatom MUP-a.

Svečanost je uveličala policijska klapa „Sv. Mihovil“, svojim sudjelovanjem na svetoj misi.

 

Hrvoje Relja rođen je 1970. u Splitu. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu završio je studij strojarstva. Na Papinskom Sveučilištu Regina Apostolorum u Rimu stekao je stupanj licencijata i doktorata iz filozofije te licencijata iz fundamentalne teologije. Profesor je metafizike i srednjovjekovne filozofije na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Splitu, autor nekoliko knjiga te znanstvenih i stručnih radova s područja filozofije znanosti, metafizike i srednjovjekovne filozofije. Formaciju za svećeničke kandidate primio je u Papinskom Kanadskom Zavodu u Rimu. Vojni ordinarij msgr. Bogdan zaredio ga je za đakona u Zagrebu, 30. lipnja 2018. godine. 

Marko Trogrlić iz Studenaca (Imotski) rođen je 1972. godine u Zadvarju. Studij povijesti i doktorat je završio na Sveučilištu u Beču. Studij filozofije završio je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu a studij teologije na Papinskom Sveučilištu Svetoga Križa u Rimu gdje je apsolvirao i iz liturgijske teologije. Profesor je moderne i suvremene povijesti na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu. Autor je nekoliko knjiga te znanstvenih i stručnih radova s navedenoga povijesnog područja, napose pak iz moderne povijesti Dalmacije. Formaciju za svećeničke kandidate primio je u Papinskom Kanadskom Zavodu u Rimu. Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan zaredio ga je za đakona u Zagrebu, 30. lipnja 2018. godine.


Stranica