Sumnjiči se za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, nasilje u obitelji i prijetnju

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prisila prema službenoj osobi, Oštećenje tuđe stvari,  Nasilje u obitelji  i Prijetnja.

Naime,  tijekom večeri 26. veljače oko 22 sata  policijski službenici su u Starom Gradu na Hvaru  pokušali zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 43-godišnjak, međutim nije se  zaustavio na dati znak već je ubrzao, promijenio  smjer kretanja i  vozilom krenuo prema  policijskom službeniku  koji je da bi izbjegao udar  izmaknuo  se u stranu, a potom nakon što je nastavio  bježati usmjerio je vozilo i prema drugom policijskom službeniku i tom prilikom udario  u službeno policijsko vozilo i  nastavio bijeg. Naknadno je pronađen, te je uz uporabu  sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđena sumnja da se prethodnih dana  nasilnički ponašao prema bliskoj osobi i uputio joj prijetnje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan  policijskom pritvorskom nadzorniku.

Stranica