„SafetyNet 2.0 - Bitka za sigurnost“: pozivamo građane na oprez

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/plakat SafetyNet.jpg
FOTO: ilustracija

Zaprimljena je prijava ženske osobe  koja je tijekom 2023. godine preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a nakon međusobnog razmjenjivanja romantičnih poruka  osoba je zadobila povjerenje oštećene i od nje pribavila osobne podatke dovodeći je u zabludu da će joj biti dostavljen poklon paket velike vrijednosti zbog čega je je potrebno uplatiti novac što je u više navrata oštećena i učinila i uplatila oko 15 tisuća eura.
 
Nadalje, muškarac je putem oglasa na Internetu naručio artikle, a  potom je prema dobivenim   uputama za plaćanje koje su se nalazili na oglasu nepoznatom počinitelju putem svoje bankovne kartice uplatio  novčani iznos od  oko 800 eura , međutim  primijetio je  da mu je bankovna kartica terećena  za iznos od 3 tisuće eura. U konkretnom se radilo  o lažnom oglasu.
 
Obzirom na učestale računalne prijevare, raznih oblika, Policijska uprava splitsko dalmatinska je tijekom prošle godine inicirala preventivnu kampanju „SafetyNet- Bitka za sigurnost“.
 
Cilj ove kampanje je informirati građane  o vrstama računalnih prijevara, ali i načinima zaštite i zato Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome..

Također, posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaj kako i na koji način se zaštititi.
 

Stranica