Solin: Recidivist odbio testiranje na droge, u vozilu imao speed i kokain

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

Podnesena kaznena prijava 

FOTO: ilustracija

Policijski službenici su 26.09. 2024.godine u Solinu oko 21:15 sati zaustavili vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak.

Tijekom postupanja na suvozačevom sjedištu uočene su vrećice za koje je postojala sumnja da se u njima nalazi droga. Vozač je policijskim službenicima predao vrećice u kojima se nalazilo 26,22 grama droge kokain i 48 grama droge speed. Droga je oduzeta.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja, te da upravlja vozilom, za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 15. 10. 2024. godine.

Također, nakon što je bio zaustavljen, na zahtjev policijskog službenika isti se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu, isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana, odnosno dana 14. 9. 2024. i nije sklopio ugovor o osiguranju prije nego što je prijevozno sredstvo stavio u promet, a postojeća polica osiguranja  istekla je dana 14. 9. 2024.

Doveden je u službene prostorije i uhićen. Vozilo je privremeno oduzeto.

Nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, kazna zatvora od 90 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije 12 mjeseci. Predloženo je također izricanje mjera liječenja od ovisnosti 12 mjeseci i trajno oduzimanje vozila.

Nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnesena je i kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Stranica