Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 466 prekršaja 192 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/brzina 3.JPG
Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 466 prekršaja od čega izdvajamo 79 za alkohol, 192 za prekoračenje  brzine, 38 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 21 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,38 g/kg.
Zabilježeno je 25 prometnih nesreća od kojih 11 nesreća s ozlijeđeni osobama. Tri osobe su zadobile teže, dok je trinaest osoba lakše ozlijeđeno.
 
Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.
 

Stranica