Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 376 prekršaja od čega izdvajamo 37 za alkohol, 79 za prekoračenje  brzine, 70 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva i 29 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom
Evidentirano je 12  prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“, najviše u  odnosu na  upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljane i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.
 Evidentirano je  26 prometnih nesreća od kojih 14 s materijalnom štetom, a dvije sa smrtno stradalom osobom. Dvije osobe su smrtno stradale, dvije osobe su teže, a deset  je lakše ozlijeđeno.
 
Dana 26. svibnja oko 3,10 sati  u ulici Kneza Trpimira u  Trogiru došlo je do prometne nesreće u kojoj je motocikl Yamaha kojim je upravljao 32-godišnjak izletio izvan kolnika i udario u parkirano osobno vozilo. Vozač je zadobio  teške i po život opasne ozljede i hospitaliziran je u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja obavljen je očevid. 

Stranica