Realizacija istraživanja vezano uz preprodaju droge: Pronađeno 4 kilograma speeda, 4350 tableta ecstasya, skoro kilogram MDMA i marihuana

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Droga/IMG-20241008-W002.jpg

Policija zaplijenila veliku količinu droge u Splitu: Dovršenom istragom spriječena daljnja preprodaja

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga nastavljaju s intenzivnim radom u cilju pronalaska i kaznenog prijavljivanja osoba koje imaju namjeru baviti se preprodajom droge tako zvanih „dilera“.

Policijski službenici dovršili su još jedno značajno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađena i oduzeta velika količina različite vrste droge i počinitelj kaznenog djela je onemogućen u daljnjoj preprodaji i stjecanju protupravne imovinske koristi.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad 40 godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi na širem splitskom području i od njega je oduzeto:

-        4.047, 7 grama amfetamina tako zvane droge „speed“  spakirane u 123 vrećice
-        985 grama droge MDMA spakirane u 7 vrećica
-        716,8 grama droge marihuane raspoređenu u 18 vrećica
-        4350 komada tableta ecstasy
-        1.990,00 grama smjese za povećanje mase.

Također, pronađene su tri digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima droge.

Nakon dovršenog istraživanja 40-muškarac je predan pritvorskom nadzoniku.

U prvih devet mjeseci PU splitsko-dalmatinska podnijela je 234 kaznene prijave zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Stranica