​Kamenmost: Višestruki ponavljač prometnih prekršaja opet zaustavljen u prometu, određeno mu zadržavanje

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Bljeskalice 2.jpg

Višestruki prometni prekršitelj uhićen u Kamenmostu: Odbio testiranje na droge i upravljao vozilom unatoč zabrani

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 6.listopada 2024. oko 23:50 sati policijski službenici su na području Kamenmosta zaustavili su vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak.

Na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju s pomoću odgovarajućih sredstava radi utvrđivanja prisustva droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, a potom po potrebi i odvesti u zdravstvenu ustanovu na vađenje krvi i uzimanje urina ili na liječnički pregledu organizmu.

Utvrđeno je da upravlja vozilom u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije i za vrijeme kada mu je zbog prikupljenih 26 negativnih prekršajnih bodova rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Doveden je u službene prostorije i nakon prekršajne obrade odveden je na Općinski prekršajni sud. S obzirom na to da se radi o višestrukom ponavljaču prometnih prekršaja koji je sankcioniran u proteklih godinu i pol dana 13 puta za prometne prekršaje, u optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje i izricanje kazne zatvora od 60 dana. Sud je odredio zadržavanje u trajanju od 3 dana.
 

Stranica