Računalna prijevara

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Računalna prijevara.jpg

Građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u prodaji ili kupovini on line vodeći računa o tome kome se obraćaju za kupnju i prodaju

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Sinj zaprimljena prijava oštećene koja je navela da je 30.rujna 2022.g., putem internet-oglasniku objavila oglas o prodaji knjige, a nakon što je od nepoznate osobe, navodno zainteresirane za kupnju knjige,  na njeno traženje poslala joj je broj kartice i kontrolni broj računa, nakon čega joj je s računa otuđeno nekoliko tisuća kuna i shvatila je da je prevarena. U tijeku je istraživane.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u prodaji ili kupovini on line vodeći računa o tome kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet  i na članku Internet prijevare.

Stranica