Provedena akcija ''Nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom''

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Kontrola prometa/9deb5306-89b7-4f31-987d-27fa8c539956.JPG
  • Slika

Policijski službenici i prometni redari u nadzoru parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i nadzoru korištenja znaka pristupačnosti

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s prometnim redarstvima,  dana 26. rujna 2022. godine u vremenu od 8 do 11 sati na području policijske uprave proveli su  preventivno-represivnu akciju pod nazivom ''Nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom''.

Akcija je provedi u suradnji s Područnim Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Splitu. Provedba akcije usmjerena je na nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i kontrolu korištenja znaka pristupačnosti od strane drugih osoba koje nemaju to pravo.
Policijski službenici u suradnji s prometnim redarstvima utvrdili su 21 prekršaj nepropisnog parkiranja na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom
 
Tijekom akcije izjavu za medije dali su načelnik PU splitsko dalmatinske Slobodan Marendić, gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak, zamjenik župana Ante Šošić i  savjetnica pravobraniteljice s osobe s invaliditetom, Maja Karaman Grbavac.
 

Stranica