Održana 11. Splitska biciklijada

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/phpThumb_generated_thumbnailpng.png

Policijski službenici sudionicima biciklijade i građanima uručivani i informativni materijali vezano uz „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“

U subotu, 24.rujna 2022. u organizaciji Udruge za prirodu okoliš i održivi razvoj „Sunce“ Split održana je 11. Splitska biciklijada  na kojoj je sudjelovao veliki broj vozača bicikla, te je na ovaj način obilježen i Europski dan bez automobila. Sudionici biciklijade startali su od Crkve sv. Frane, te dalje Trumbićevom obalom,  šetalištem Ivana Meštrovića, ulicom Antuna Gustava Matoša, Starčevićevom Mikačićevom, Bihaćkom i Livanjskom stigli do Đardina gdje se okupio veći broj građana i gostiju.

U parku Đardin održan je prigodni program koji je uključivao natjecanje u biciklistčkoj alci, te sudjelovanje u tomboli uz glazbeni program.  Ovom prilikom nazočili su i djelatnici policije sa Mobilnim preventivni centar policije i to iz Ureda načelnika te Prve policijske postaje Split kojom prilikom su sudionicima biciklijade i građanima uručivani i informativni materijali vezano uz „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“.

Stranica