Pronađen i oduzet pištolj

Slika /PU_SD/Slike/PU SD 313.jpg
Sinoć oko 22 sata na području općine Zagvozd djelatnici Postaje granične policije Imotski zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji muškarac. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako isti upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je recidivist u činjenju ovog prekršaja.
Tijekom kontrole u vozilu je uočeno vatreno oružje koje je muškarac dragovoljno predao policijskim službenicima, te 10 komada streljiva, kao i smotuljak u kojem se nalazilo  2,9 grama marihuane. Svi predmeti su oduzeti, a muškarac je priveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.
 Nakon provedenog kriminalističkog  istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje kako je 48-godišnji muškarac upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija, bez položenog vozačkog ispita, posjedovao je marihuanu i nosio je oružje i streljivo bez odobrenja za nabavku oružja  i streljiva čime je  ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( čl. 216.st 3, čl. 238.st 7) , Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (čl.3) i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (čl.11 i čl. 30) radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog d Općinski prekršajni sud u Makarskoj- Stalnoj službi u Imotskom.

Stranica