Nadzor mjera Stožera civilne zaštite RH- obavijest za građane

Slika /PU_SD/Slike/Marmontova Split.jpg
Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, želimo još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
 
Još jednom apeliramo da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
 
Znamo da su  Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se  zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba. 
 
Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.
 
Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti.
 
Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda. Molimo Vas pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebi i svih nas.
 

Stranica