Projektna aktivnost: Zaustavimo trgovanje ljudima

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/slika%20listopad.jpg
FOTO: ilustracija

Dana 18 . listopada obilježava se europski dan borbe protiv trgovanja ljudima.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u okviru svoje redovne djelatnosti i kroz posebnu projektnu aktivnost od 2013. godine aktivno radi na prevenciji i senzibiliziranju javnosti o problematici trgovanja ljudima kao i edukaciji osoba iz ciljanih skupina o rizicima trgovanja ljudima.

Cilj je iniciranje prikladnije reakcije na sigurnosne rizike i zaštita osjetljivih skupina u društvu i mogućih žrtava kaznenih dijela trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima i dalje ostaje jedan od najvećih ilegalnih poslova, nakon trgovine oružjem i drogom.  Prevencija trgovanja ljudima je jedna od ključnih zadaća EU, stoga se građane nastoji senzibilizirati na tu problematiku na način da im se daju osnovne informacije kako prepoznati trgovanje ljudima, kao i savjeti da ne postanu žrtve. 

Kroz do sada ostvarenu dobru suradnju s nadležnim službama i udrugama, kao i obrazovnim institucijama, održan je veliki broj edukacija i video projekcija na temu prevencije trgovanja ljudima te je sustavno distribuiran informativni materijali ciljanim skupinama osoba koje mogu biti u kontaktu i komunikaciji sa osobama potencijalnim žrtvama trgovanja ljudima.

Aktivnost se posebno intenzivira u tekućem tjednu kroz planirane edukacije sa učenicima završnih razreda srednje škole, javnom prezentacijom aktivnosti policije  u Vrgorcu 18. listopada  te druženjem i edukacijom građana i uposlenika u pograničnim područjima.

Ako posumnjate da je netko žrtva trgovanja ljudima nemojte šutjeti i svoje sumnje podijelite sa policijskim službenicima!

Stranica