Priveden pritvorskom nadzorniku zbog lažne uzbune

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policijski auto 2.jpg
FOTO: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57- godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježje kaznenog djela  Lažna uzbuna.

U nedjelju, 12. studenog 2023.godine 57-godišnji muškarac je tijekom noći nazvao  operativno komunikacijski centar policije i započeo s bezrazložnim vrijeđanjem policijskim službenika, te je  naveo da u kući ima pušku, bombe i zolju i da će izvršiti napad. Policijski službenici upućeni su na adresu njegovog stanovanja gdje je  muškarac pronađen i utvrđeno je da se nalazi u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije i pri tom je odbijao svaku suradnju s policijskim službenicima i nije želio obaviti alkotestiranje. Odveden je na pregled liječnička obzirom na stanje u kojem se nalazio, te je nakon toga smješten u prostoriju za zadržavanje do otriježnjenje.
Obzirom na navode da posjeduje oružje, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i vozila, ali oružje nije pronađeno.

Nad 57-godišnjakom provedeno je jučer kriminalističko istraživanje, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, protiv muškarca će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen i optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Stranica