Priopćenje za javnost u svezi kriminalističkog istraživanja kaznenog djela pronevjere

Slika /PU_SD/Slike/PU splitsko-dalmatinska.JPG
Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela pronevjere, na štetu banke sa sjedištem u Splitu, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 59-godišnjak, kao djelatnik banke, odnosno ispostave poslovnice u Vrlici, 8. studenog 2019. protupravno prisvojio novac u iznosu od 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao. Obzirom da je tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca pronađen, utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna.
 
Također, utvrđena je sumnja da je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan,  pružio pomoć 59-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela, te ga svojim vozilom odveo u Bosnu i Hercegovinu.
 
Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica