Primorski Dolac- učenici pokazali vještine u vožnji bicikla

Slika /PU_SD/Slike/Primorski Dolac, savjeti biciklistima 2019..jpg
U subotu, 16.studenog 2019.godine održano je drugo po redu natjecanje učenika u vještinama vožnje biciklom u dvorani Osnovne škole u Primorskom Docu. U sklopu projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“ u suradnji Odjela prevencije, Policijske postaje Kaštela, Osnovne škole „Primorski Dolac“ i općine Primorski Dolac, održana je  još jedna biciklijada za učenike od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.
 
Ovom prilikom se 26 učenika osnovne škole „Primorski dolac“ natjecalo u vještini upravljanja biciklom i poznavanju prometnih propisa. Za osvojena prva tri mjesta najboljim natjecateljima uručene su i prigodne nagrade.
 
Natjecanje se odvijalo u športskoj dvorani u kojoj je postavljen poligon sa „preprekama“ koji su vozači biciklista trebali proći uz što manje počinjenih „grešaka“. Unutar dvorane postavljen je info-pult policije sa kojeg su policijski službenici učenicima  i posjetiteljima dijelili informativne materijale vezane za sigurno sudjelovanje u prometu kao što su: „Sigurnost biciklista“,  „Cesta i ja“, „Poštujte naše znakove“ kao i informativni materijal „Biciklisti – oprez u prometu“.
 
Svi sudionici natjecanja dobili su na dar reflektirajuće prsluke za bolju vidljivost u prometu, kao i privjesak za ključeve s natpisom „2.biciklijada – Primorski Dolac“ koji je za ovu prigodu izradila općina Primorski Dolac. 
 
Uz učenike, ravnateljicu osnovne škole, nastavnike natjecanju je nazočio i veliki broj roditelja i mještana Primorskog Doca koji su podržali ovo natjecanje koje se održava već drugi puta uz želju da se održavanje istoga nastavi i u svakoj narednoj školskoj godini.  
 
Subota je prošla u odličnom druženju, zabavi i učenju o prometu i prometnim pravilima. Vidimo se opet iduće godine!

Stranica