Najava pojačanih aktivnosti u prometu tijekom nadolazećeg vikenda i Dana tehničke ispravnosti vozila

Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske će se tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u večernjim i noćnim satima tijekom petka i subote, provoditi pojačane aktivnosti u prometu, kojima će se posebno zahvaćati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine, ali i ostali prekršaji povezani s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama kao što su korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i kaciga na mopedima i motociklima, te upravljanje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilima.
Još jednom podsjećamo vlasnike vozila da će se od ponedjeljka, 25. studenog do subote, 30. studenog u svim stanicama za redovni tehnički pregled na području Republike Hrvatske provoditi prevetivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ s naglaskom na pružanje savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehnički pregled vozila, te poticanje vozača na potrebu korištenja tehničkih ispravnih vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.
Pregled vozila je besplatan za sve vlasnike vozila koji izvanredno dođu na tehnički pregled. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled vozila radi produljenja valjanosti prometne dozvole ili obavljanja registracije, te se u takvim slučajevima pregled naplaćuje sukladno važećoj odluci o visini naknade.
 

Stranica