Održano predavanje na temu ugroze dječjih prava

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/a2be5ecf-70d0-4f49-a826-380603ad7fac.JPG
  • Slika
  • Slika

Obilježen Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (18. studenog), te Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece

Foto: PU splitsko dalmatinska

Jučer su policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske zajedno s predstavnicima grada Solinom obilježili Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (18. studenog), te Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece (19. studenog), u prostorima Teatrina Gradske knjižnice Solin, gdje je održano predavanje na temu ugroze dječjih prava, s posebnim osvrtom na aktualno stanje u svezi pojavnih oblika seksualnog iskorištavanje i zlostavljanja djece te će ukazati i na potrebu da se u svrhu prevencije, na tu temu trebaju kontinuirano provoditi edukacije kako djece svih školskih uzrasta, tako i njihovih roditelja i stručnih djelatnika odgojno-obrazovnih institucija.

Istom prigodom su uz angažman Mobilnog preventivnog centra policije, na prostoru ispred zgrade Teatrina policijski službenici Ureda načelnika dijelili informativne letke zainteresiranim građanima.

Stranica