Najava pojačanih aktivnosti u prometu za vikend i akcije „Faktori rizika“

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/brzina 3.JPG

 U ponedjeljak 20. studenog od 12 do 17 sat na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija  „Faktori rizika“

Foto: ilustracija

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Nadalje, u ponedjeljak 20. studenog od 12 do 17 sat na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija  „Faktori rizika“.

Pozivamo sve  sudionike u prometu  na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem u prometu pazili na vlastiti kao i na život ostalih sudionika u prometu.
Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge !

Stranica