Obilježen Međunarodni dana ljudskih prava

  • Slika /PU_SD/ikone/IMG-2778.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Međunarodni dana ljudskih prava obilježen uz održavanje predstave „Iza vrata“

U petak, 10. prosinca 2021.godine u 18 sati u Solinu, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir Solin, Kralja Zvonimira 50, obilježen je Međunarodni dana ljudskih prava.
U organizaciji  Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i PU splitsko-dalmatinske, a u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, te uz podršku Grada Solina i Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina, Kaštelansko kazalište izvelo je predstavu „Iza vrata“, u režiji Justine Vojaković Fingler.
Obilježavanje međunarodnog dana ljudskih prava u Solinu podržali su i Župan splitsko dalmatinski, Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević te zamjenik gradonačelnika Solina, Ivica Rakušić.
Prije same predstave, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić dao je izjavu za medije koji su popratili navedeni događaj te im se zahvalio na promicanju ove jako bitne teme. Nadalje je naveo kako Policijska uprava  splitsko dalmatinska  u suradnji  s lokalnom zajednicom i  udrugama promiče projekte  i poduzima preventivne aktivnosti koji imaju za cilj smanjenje broja kriminalističkih istraživanja iz domene povrede ljudskih prava, a  upravo je i večerašnja predstava jedan od takvih projekata.
Također je izjavu za medije dala i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a, Sandra Veber koja je pozvala građane da prijave nasilje koje nije privatni problem niti problem „četiri zida“  te da društvo na nasilje treba zajednički reagirati  i to na način da se udruže nadležne institucije, organizacije civilnog društva, mediji kao partneri te šire poruku da je nasilje štetna i opasna pojava, a što je i cilj današnje predstave koja poziva na reakciju.
Na kraju je održana i panel rasprava  pod nazivom „Glas stručnjaka: „Nužni koraci u prevenciji nasilja prema ženama i prevenciji kršenja svih oblika ljudskih prava“ na kojem su sudjelovali stručnjaci iz različitih institucija.

Stranica