Nova zgrada policije u Imotskom

  • Slika /PU_SD/5.imotski.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za učinkovito i profesionalno funkcioniranje hrvatske policije potrebna je ravnomjerna, jednaka i optimalna kvaliteta uvjeta u svim segmentima rada, kao i u svim krajevima Lijepe naše

U gradskoj vijećnici Grada Imotskog održana je danas svečanost potpisivanja okvirnog sporazuma vezano uz izgradnju nove zgrade Postaje granične policije Imotski, a kojeg su uz ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića, potpisali  Caroline Elisabeth Mamić direktorica tvrtke Titan Construct te Zvonko Pilipović direktor tvrtke Centrogradnja d.o.o.
Ukupna vrijednost radova koji će se izvoditi temeljem ovog Okvirnog sporazuma je 27.944.760,50 kn, odnosno 34.930.950,62 kn s PDV-om, a sporazumom se utvrđuju svi konkretni uvjeti za sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi za izgradnju nove zgrade koji će se sklopiti u razdoblju od 3 godine. 
U svom obraćanju ministar Božinović je između ostalog naglasio kako je za učinkovito i profesionalno funkcioniranje hrvatske policije potrebna ravnomjerna, jednaka i optimalna kvaliteta uvjeta u svim segmentima rada, kao i u svim krajevima Lijepe naše.
„Moja prioritetna zadaća, kao ministra unutarnjih poslova, jest biti usmjeren na ono što je važno za hrvatsku policiju i osigurati joj kvalitetnu opremu, te suvremeno i moderno opremljene radne prostore i uvjete rada, kako bi ona svom  poslu očuvanja javnog reda, mira i sigurnosti bila što posvećenija i u njemu maksimalno djelotvorna“ istaknuo je ministar Božinović. Također ministar Božinović je naveo kako je cilj Ministarstva unutarnjih poslova poboljšati kvalitetu rada u svim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj, a nema sumnje da to ide i na korist stanovništva svake pojedine sredine.
Postaja granične policije Imotski u ovom trenutku svoj rad obavlja u tri zasebne zgrade, od kojih je ona primarna, u kojoj radi najviše djelatnika, zbog godine izgradnje neadekvatna je za rad policije. Radi toga je donesena odluka o izgradnji potpuno nove zgrade u koju bi se preselila cjelokupna Postaja granične policije Imotski, odnosno svi njezini poslovi i djelatnici. Uz osiguranje adekvatnih i suvremenih uvjeta za rad, na odluku o ulaganju u ovu postaju Policijske uprave splitsko-dalmatinske utjecala je i činjenica da Postaja granične policije Imotski u svojoj nadležnosti ima i granično područje s Bosnom i Hercegovinom, odnosno vanjsku granicu Europske unije.
Svečanosti potpisivanja Okvirnog sporazuma prisustvovali su glavni ravnatelj policije Nikola Milina, Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, mr.sc. Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić i načelnik PGP Imotskog Tihomir Nenadić.  


Pisane vijesti