Nogometna utakmica između HNK Hajduk i FC PAOK protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Poljud.jpg

Tijekom čitavog dana na području Splita nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti

Foto: ilustracija

Sinoć, 10. kolovoza  s početkom u 21:00 sati na gradskom stadionu Poljud odigrana je nogometna utakmica- 3. kvalifikacijski ciklus Europske konferencijske lige između HNK „Hajduk“ i FC „PAOK“ Solun. Na stadionu je bilo 33 tisuće posjetitelja.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.
U službene prostorije policije privedeno je ukupno 27 osoba (21 zbog alkoholiziranosti, 3 zbog droge, 3 zbog narušavanja javnog reda i mira) zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od ukupnog broja privedenih,  pet osoba je pokušalo ući na stadion s ulaznicama koje nisu bile na njihovo ime, ali  obzirom da je to utvrđeno tijekom kontrole na ulazima nisu pušteni u stadion. Tijekom javnog okupljanja evidentirano je korištenje pirotehnike što će biti predmet istraživanja.
Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda.  Utakmica je završila u 22:52 sata, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja. Također tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra Splita nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine, ni ozljeđivanja osoba. Tijekom čitavog dana na području Splita nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti.

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 

Stranica