„Nedostajem sama sebi“ u Trogiru, Kaštelima i Imotskom

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/bra%C4%8D%20jedan.jpg
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem nastavlja edukaciju  djece i mladih vezano uz temu prevencije ovisnosti i štetnosti zlouporabe droga.
Ovaj projekt od 2019.godine provodimo uz potporu i suradnju Ravnateljstva policije i Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije. U središtu ovog zajedničkog projekta je rad i talent mladih glumaca Sinjskog pučkog kazališta.

Edukativna predstava „Nedostajem sama sebi“ je tijekom 2022. i 2023.godine izvedena deset puta u gradovima Splitsko-dalmatinske županije i pogledalo ju je oko 1500 djece završnih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola kojima je predstava prvenstveno i namijenjena.

Predstava se bavi problemom ovisnosti među mladima kroz priču jedne mlade djevojke u manjem dalmatinskom mjestu i prati dinamičnu priču u korelaciji s izazovima, rizicima, odnosom s roditeljima i prijateljima, te prikazuje njenu osobnu dramu -borbu protiv ovisnosti. Osmišljena je da kod mladih osoba potakne emociju i navede ih  na razmišljanje o ozbiljnosti i rizicima ovisnosti jer se u njoj prikazuje borbu dobra i zla u sudbini jedne djevojke.
Na kraju svake predstave policijski službenik za prevenciju razgovara s mladima i objašnjava im koje su štetnosti i opasnosti povezane uz zlouporabe droga i ostala rizična ponašanja. Reakcije djece i mladih do sada su bile jako dobre, pokazali su interes za ovakav način edukacije koji je blizak njihovoj dobi.
 
U Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca u suradnji s osnovnim i srednjim školama, predstava će biti prikazana:
  • 12. prosinca u Trogiru, u dvorani vatrogasnog doma, s početkom u 10,00 sati.
  • 12. prosinca u Kaštel Sućurcu u dvorani kina Sv.Juraj, s početkom u 13,00 sati.
  • 15. prosinca u Imotskom, u gradskoj kino dvorani, s početkom u 12,00 sati.
 
Pozivamo predstavnike medija da podrže ovu preventivnu aktivnost, pridruže nam se na događajima i  poprate u svojim medijima.

Stranica