„Darujmo sigurnost jedni drugima!“- rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

  • Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/kontrola%20prometa%203%20(1).JPG
  • Slika
  • Slika

Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je 475 prekršaja od kojih izdvajamo 72 za prekoračenje  brzine, 76 za alkohol, 97 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 28 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 8 prekršaja za zabranu upravljanja.
Također, utvrđeno je pet  prekršaja recidivista.

Zabilježene su 24 prometne nesreće od kojih je deset nesreća s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže dok ih je 15 lakše ozlijeđeno.
 
Kao što smo najavili, Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama
 
Tako je 8. prosinca 2023. godine od 15 do 21 sat  proveden intenzivniji nadzor prometa na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja te je tom prilikom sankcionirano 109 prekršaja od čega izdvajamo 9 prekršaja zbog brzine, 1 prekršaj zbog alkohola, 4 prekršaja zbog korištenja mobitela i 56 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog  pojasa.

Nadalje, nakon provedenog istraživanja 48-godišnji vozač je odvedena na Općinski prekršajni sud

 Naime, policijski službenici su 8. prosinca 2023.godine oko 15,25 sati u  mjestu Dugopolje zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak.

Utvrđeno je da je   upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,43 g/kg, te kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti je koristio sigurnosni pojas.

Na opisani način ostvario je obilježja tri prometna prekršaja iz čl. 199. čl. 229. i čl.163.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama, isključen je iz prometa te je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja,  uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je saslušan, nakon čega mu je određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana.

 

Stranica