Načelnik Mirko Beović sudjelovao na Splitskom maratonu 2020

  • Slika /PU_SD/Slike/Mirko Beovic Splitski maraton cilj.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U nedjelju je održan "Splitski maraton 2020". Ove godine na njemu je sudjelovao i Mirko Beović, načelnik Policijske postaje Brač, koji je za 3 sata i 40 minuta uspio istrčati 42 kilometra. U konačnom poretku natjecatelja Mirko Beović bio je 150. koji je prošao kroz cilj i time je ostvario svoju želju.  
 
„Postoje razne kraće i duže trkačke utrke, ali samo je jedan maraton. Ta mitska sportska disciplina potječe iz legende o grčkom heroju Filipidesu, koji je trčao od polja Marathona do Atene da bi objavio pobjedu grčke vojske nad Perzijancima u bitki na Marathonu. Da bi se pojačala dramatičnost samog čina, legenda završava smrću tragičnog junaka.
 
Svatko tko istrči maraton istinski je pobjednik jer maraton ne trčite protiv drugih, trčite ga sami protiv sebe, svojih strahova i slabosti... Kad tamo negdje u trideset i nekom kilometru tijelo počme panično slati mozgu signale da stane i odustane, bilo bi ga tako lako poslušati. Potrebna je posebna mentalna snaga i vjera u sebe da se, usprkos sve većoj patnji izgura do kraja... I baš zato je po ulasku u cilj osjećaj neprocjenjiv i neopisiv. Moja velika želja je bila postati maratonac i to sam ostvario, kako simbolično, u svojoj 42. godini... Stotine sati napornih treninga po usamljenim stazama stala su u ta 42.195 metara odnosno 3 sata i 40 minuta koliko mi je trebalo da završim svoj prvi,  ali i prvi splitski maraton.“
 
Nakon ovih riječi načelnika Mirka Beovića  nama samo preostaje čestitati.
 
Mirko čestitamo !

Stranica