Na splitskoj Rivi održan deveti Sajam mogućnosti

  • Slika PU_SD/%C5%A1tand%20pu.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Danas, 12. listopada,  na splitskoj Rivi održan je „Sajam mogućnosti“  koji se provodi u sklopu preventivnog projekta „ Zajedno više možemo“u  organizaciji  Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s Gradom Splitom.
Svoj rad i aktivnosti na više od  20  štandova prezentirali su  razni sportski i plesni  klubovi, a  pridružio nam se i Crveni Križ i Splitski savez sportova.   
Djeca su se mogla  okušati u hokeju na travi, stolnom tenisu, košarci, upoznati se  s plesnim aktivnostima,  atletikom,  plivanjem, veslanjem, mačevanjem  i brojnim  drugim sportovima, a u zabavnom programu koji se odvijao na pozornici, djeca i odrasli uživali su u  nastupu djece iz raznih dječjih plesnih i drugih klubova, kojom prilikom su  pokazali vještine i  znanja vezana uz ples i sport, koje su  stekli  i naučili tijekom bavljenja svojim  izvanškolskim aktivnostima. 
Uz djelatnike Odjela prevencije i voditelja Paška Ugrine na sajmu  su bili policijski službenici Postaje prometne policije Split, te policijski službenik protueksplozijskog odjela sa službenim psom. Na policijskom  info pultu  građanima su se dijelili  promotivni i  edukativni materijali kako bi se upoznali  i s drugim preventivnim projektima Ministarstva unutarnjih poslova i PU splitsko-dalmatinske.
 Na rivi se okupio veći broj djece i odraslih  koji su prilazili info pultu gdje su se nalazili policijski službenici, uzimali su informativne materijale, a ponešto su saznali i o projektima policije koji su namijenjeni  odraslima ali i djeci. Ovo je bila još jedna prilika da djeca izbliza vide policijski motor i fotografiraju se s policajcima, te  saznaju ponešto  o njihovom radu. Najmlađima je uvijek poseban doživljaj uz pomoć policajca motoriste sjesti na službeni motocikl i fotografirati se, a posebni interes pokazali su prema službenom  psu   kojemu bi prilazili i  fotografirali se.
 Na ovogodišnjem  sajmu mogućnosti brojnim građanima su se pridružili i župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban ; gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima , te načelnik Sektora policije Policijske uprave splitsko –dalmatinske Ivica Franić.
 Gradonačelnik Opara  na pozornici se  obratio građanima, te posebno pozdravio mlade i djecu. Izrazio je zadovoljstvo što je Grad Split suorganizator ove akcije koja svake godine privlači sve više djece. Tom prilikom je zahvalio  Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj , te svim udrugama koje su predstavile ovaj sajam mogućnosti.
Policijska uprava splitsko-dalmatinska  zahvaljuje se  Gradu Splitu  na pomoći i potpori, te  svima koji su sudjelovali, a posebno djeci.

Stranica