Muškarac kazneno prijavljen zbog oštećenja kulturnog dobra u Splitu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija natpis.JPG

Uz kaznenu prijavu 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela „Oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra" opisano u članku 319. stavku 1. Kaznenog zakona i "Oštećenje tuđe stvari" opisano u članku 235. stavak 2. Kaznenog zakona.

Nakon zaprimanja informacije da su u petak ujutro, 13. siječnja 2023.godine u centru Splita na četiri mjesta uočeni grafiti različitog sadržaja, policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obavili očevid i započeli kriminalističko istraživanje prikupljajući dokaze, a sve kako bi utvrdili identitet i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s događajima. Jučer tijekom dana u službene prostorije Prve policijske postaje Split doveden je muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak 13. siječnja 2023.g., u vremenu od 01:00 sat do 04:00 sata, u Splitu u Marmontovoj ulici na četiri različita mjesta, crnom bojom ispisao grafite i oštetio zidove koji pripadaju kulturnom dobru, te je također 13. siječnja 2023.g. u ulici Zbora narodne garde na betonskom zidu crnom bojom ispisao grafit.

Obzirom da su grafiti u centru grada Splita napisani na kulturnom dobru, pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 2600 eura.

Uz kaznenu prijavu 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku.  
 

Stranica