Makarska: Vozač motocikla bez vozačke dozvole i registarskih oznaka odbio test na droge, dobio kaznu zatvora

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

50-godišnjaku je određeno zadržavanje u zatvoru 

FOTO: ilustracija
 

Dana 14. listopada 2024. godine u 10:00 sati, prilikom kontrole prometa u Vukovarskoj ulici u Makarskoj, u blizini benzinske postaje, zaustavljen je motocikl bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno da navedeni vozač upravlja motociklom bez prethodno stečenog prava na upravljanje, čime je počinio prekršaj iz članka 216. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC), koji se odnosi na upravljanje vozilom bez valjane vozačke dozvole.

Također, motocikl kojim je upravljao nije imao važeće registarske oznake, što predstavlja prekršaj iz članka 244. stavka 7. ZSPC-a.

Vozaču je ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, koje je odbio, iako je bio upozoren da time čini prekršaj iz članka 282. stavka 9. ZSPC-a, koji se odnosi na odbijanje testiranja na prisutnost alkohola ili droga, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Makarska radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članaka 244. stavka 7. (upravljanje vozilom bez vidljivo istaknute registarske oznake), 216. stavka 3. (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), 282. stavka 9. (odbijanje testiranja na prisutnost alkohola ili droga) i 238. stavka 7. ZSPC-a (upravljanje neregistriranim vozilom), te je priveden na Općinski sud Makarska, stalna služba Imotski.

Proglašen je krivim te mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Splitu u trajanju od 10 dana.



Stranica