Kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u Splitu i Makarskoj

  • Slika /PU_SD/PU_SD/split 23.04 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Odjela prevencije su dana 21. travnja 2021. u Splitu, Obala HNP-a i 22. travnja 2021. u Makarskoj na Obali kralja Tomislava  informirali građane po problematici nelegalnog posjedovanja oružja, streljiva kao i minsko-eksplozivnih i drugih  ubojitih sredstava

U sklopu modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“  koristeći  specijalizirano vozilo „Mobilnog preventivnog centra policije“ , policijski službenici Odjela prevencije su dana 21. travnja 2021. u Splitu, Obala HNP-a i 22. travnja 2021. u Makarskoj na Obali kralja Tomislava uz poštivanje svih epidemioloških mjera informirali građana po problematici nelegalnog posjedovanja oružja, streljiva kao i minsko-eksplozivnih i drugih  ubojitih sredstava koje neki građani drže u svojim objektima te na taj način ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svojih ukućana.
Za senzibilizaciju građana korišteni su video i audio spotovi uz korištenje prigodne skladbe Splitskog sastava TBF ( pjesma „Puška i dinja“) te preventivnih letaka kao i info. pulta na kojem su bila izložena školska minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.
Aktivnost će biti nastavljena i na drugim područjima Policijske uprave uz daljnje korištenje novih inovativnih modela informiranja i savjetovanja građana sa porukom građanima da nazovu policiju na 192 radi predaje ilegalnog oružja bez sankcija i na taj način svoje okružje  učine sigurnijim. 

Stranica