Humanitarna akcija PU splitsko-dalmatinske za kolegu iz Petrinje

  • Slika PU_SD/pu%20sis.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

I dalje svjedočimo humanitarnim akcijama policijskih službenika i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima

Od katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Petrinje, Siska i Gline te drugih okolnih mjesta u kojem su stradali i mnogobrojni domovi policijskih službenika i dalje svjedočimo humanitarnim akcijama kako policijskih službenika tako i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima.

Tako su danas, 8. travnja policijskog službenika Antuna i njegovu obitelj iz Petrinje posjetili načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, predsjednik regionalnog kluba IPA Split Perica Orešković te predstavnik tvrtke Cemex iz Kaštel Sučurca Ivan Ivanović.  

"Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah nakon potresa kontaktirala organizaciju IPA koja je pokrenula humanitarnu akciju sukladno Zakonu o humanitarnoj solidarnosti za pomoć interventnom policajcu Antunu iz Petrinje. Sami djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su zajedno s umirovljenicima MUP-a i partnerima skupili oko 100.000 kuna. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je pismo pomoći uputila i partneru Cemex-a iz Kaštel Sučurca, čiji su djelatnici skupili 75.000 kuna, na što su članovi uprave donirali još 75.000 kuna, koji će ovih dana biti uplaćeni na račun policajca Antuna", izjavio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.  
 
"Drago mi je što smo mogli pomoći obitelji policajca da ponovno stanu na noge i zahvaljujem se svim djelatnicima Cemex-a što su se uključili u ovu humanitarnu akciju", rekao je predsjednik IPA Split Perica Orešković. Naveo je kako ovo nije kraj njihove pomoći te da će i dalje pomagati koliko budu mogli.

Predstavnik tvrtke Cemex Ivan Ivanović naglasio je kako je svim djelatnicima bila čast sudjelovati u plemenitoj akciji te da su u vrlo kratkom roku skupili određenu svotu novaca i pomogli policijskom službeniku. Naveo je kako im je izuzetna čast te će se uvijek odazvati ovakvim humanitarnim akcijama. 

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut zahvalio se svima koji su nesebično pomogli te i dalje pomažu unesrećenim policijskim službenicima ove policijske uprave.

"Ovo je jedna lijepa gesta koja će pomoći našem kolegi Antunu, a ujedno će izgraditi i nova prijateljstva", zaključio je načelnik PU splitsko-dalmatinske.


Stranica