Dugopolje- najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda 2.4 g/kg

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/pojas.png
Foto: ilustracija

Trogir- vozačica bez vozačke dozvole i alkoholizirani vozač, bez vozačke, odbija test na droge i lažno se predstavio

U nedjelju 07. srpnja 2024.godine oko 01:50 sati u Trogiru zaustavljena je 40-godišnja vozačica osobnog vozila koja je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje. Obzirom da je recidivista i do sada je sankcionirana zbog vožnje bez vozačke dozvole, uhićena je i u nedjelju privedena na općinski prekršajni sud.

U nedjelju, 07.srpnja 2024 godine oko 03 sata na području Trogira policijski službenici zaustavili su 36-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da se nalazi pod utjecajem alkohola (0,91 g/kg)  i odbio je testirati se na prisutnost droga u organizmu. Vozač je pokušao obmanuti policijske službenike predstavljajući se kao druga osoba, međutim u tome nije uspio. Utvrđeno je da osim što vozi pijan i odbija testiranje na droge, vozi i bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Smješten je postaji do prestanka djelovanja alkohola i uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud jer je ostvario obilježja četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dugopolje- najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda

U subotu, 06. srpnja 2024.godine na području Dugopolja policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao vidno alkoholizirani 60-godišnji muškarac. Izmjerena mu je koncentracija od 2,40 g/kg. Uhićen je i smješten u prostorije policije do otriježnjenja, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Sinj-alkoholizirana vozačica bez vozačke dozvole

U subotu, 06. srpnja 2024. godine na području Sinja policijski službenici zaustavili su 32-godišnju vozačicu koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje ( nema vozačku za niti jednu kategoriju vozila) i utvrđeno je da vozi pod utjecajem alkohola od 0,56 g/kg. Obzirom da je 2022.godine sankcionirana za istovjetan prekršaj uz optužni prijedlog je odvedena na općinski prekršajni sud.

Imotski- pristupio vozilom na granicu u alkoholiziranom stanju

U subotu, 06. srpnja 2024.godine oko 02:20 sati na MCGP Vinjani Donji na ulaznu granični kontrolu pristupio je 39-godišnji vozač koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Izdvojen je i nad njim je obavljeno alkotestiranje. Utvrđena mu je koncentracija od 1,85 g/kg. Smješten je u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Kaštela- vozio pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg

U subotu, 06. srpnja oko 01.45 sati na području Kaštel Lukšića policijski službenici zaustavili su 46-godišnjeg vozača za kojeg su utvrdili da se nalazi u alkoholiziranom stanju. Utvrđena mu je koncentracija od 1,85 g/kg. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Split-vozač taxi vozila odbio se podvrgnuti testu na droge

Jučer, 07.srpnja 2024. u 22:06 sati,  u Splitu zaustavljen je 50-godišnji vozač taxia koji se na zahtjev policijskoga službenika odbio podvrgnuti preliminarnom testiranju na prisutnost opojnih droga i/ili lijekova u organizmu, kao i izuzimanju uzoraka krvi i urina poradi stručnog vještačenja na prisutnost opojnih droga i/ili lijekova u organizmu, te tijekom vožnje nije koriostio nije koristio sigurnosni pojas na način na koji je predvidio proizvođac sigurnosnoga pojasa.
Uhićen je i   nad njim će se provesti istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz  članka 163 i članka 282. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i biti će priveden na općinski prekršajni sud

Stranica