Dovršeno kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačke organizacije

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/PUSD 313.jpg
FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja kojim je obuhvaćeno šesnaest osoba. Jučer je uhićeno devet osoba, svi hrvatski državljani, a četiri osobe obuhvaćene ovim istraživanjem se od ranije nalaze u zatvoru.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  uhićeni 37-godišnjak od lipnja 2020. do svibnja 2021. godine povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave i prodaje različitih vrsta droga, a sve radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi.
 
Tijekom jučerašnjeg dana provedene su hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Devet uhićenih osoba (37-godišnjak, dvojica 45-godišnjaka, dvojica 40-godišnjaka, dvojica 41-godišnjaka, 32-godišnjak i 42-godišnjakinja) predano je pritvorskom nadzorniku, a za tri osobe se još traga.
 

Stranica