Dodjela javnog priznanja policijskim službenicima-medalja Grada Splita

  • Slika /PU_SD/Slike/dodjele.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, na Dan policije i blagdan sv. Mihovila , 29.rujna, u gradskoj vijećnici Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara dodijelio je javno priznanje Medalje Grada Splita policijskim službenicima

Nagrađeni policijski službenici su Jakovu Krolo, Željko Zorica i Ante Miljak, a  posebnu zahvalnicu dobio je djelatnik prometne jedinice mladeži Josp Melvan.
 
Na svečanoj dodjeli javnog priznanja bio je i zamjenik načelnik PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević, kao i načelnici policijskih postaja Ante Balov, Željko Kapetanović  i pomoćnica načelnika Ana Čepić, rukovoditelji nagrađenih policajaca.
 
Gradonačelnik Grada Splita je temeljem Statuta Grada Splita donio zaključak o dodjeli javnog priznanja policijskim službenicima koji poslove obavljaju u splitskim postajama. Petu godinu za redom Grad Split nagradio je policijske službenike koji su se istakli svojim radom, zalaganjem i profesionalnim odnosom prema službi i građanima.
 
Dodjelom priznanja i promocijom pozitivnog doprinosa policijske službe kvaliteti življenja u Splitu,  značajno se utječe na praktičnu povezanost svih, za svakodnevni život zajednice važnih društvenih subjekata, što policija svakako predstavlja.
Policijski službenik JAKOV  KROLO, djelatniku Druge policijske postaje Split na radnom mjestu policijski službenik za nezakonite migracije, u osobnom zvanju viši policijski inspektor nagrađen je za izniman rad u rješavanju problema građana iz šire nadležnosti policije, angažmanu na problematici migrantske krize, te poduzimanju ciljanih mjera sprječavanja širenja pandemije ,,COVID 19" za vrijeme turističke sezone 2020. godine. U policiji je 30 godina te nagradu smatra priznanjem za dugotrajni i predani rad.

Policijski službenik ŽELJKO  ZORICA, djelatnik Postaje prometne policije na radnom mjestu šef smjene u osobnom zvanju policijski inspektor nagrađen je za izniman rad u
dijelu nadzora, usmjeravanja i koordiniranja rada službenika prometne policije na području
grada Splita čime je pridonio protočnosti prometa i podizanju razine sigurnosti u prometu,
kvaliteti rada prometne policije te povjerenju građana i gostiju u rad hrvatske policije. Također kao i kolega Krolo u policiji radi 30 godina te je najdugovječniji šef smjene u Postaji prometne policije, a nagradu smatra priznanjem za dosadašnji rad.
Policijski službenik ANTE MILJAK, djelatnik Prve policijske postaje Split na radnom mjestu policajac, u osobnom zvanju također policajac  nagrađen je za izniman rad na terenu osobito po problematici javnog reda i mira, sigurnosti, represivno preventivnih aktivnosti te povoljnog stanja sigurnosti na užem području grada Splita. U policiji radi 4 godine, a nagradu smatra motivacijom za  i ubuduće predano obavljanje policijskog posla .
Djelatnik Prometne jedinice mladeži JOSIP MELVAN, nagrađen je za dugogodišnji predanost, samoinicijativnost, educiranje i osposobljavanje novih djelatnika te entuzijazam  na poslovima upravljanja prometom i nadzora prometa u mirovanju te davanja informacija građanima, a posebno turistima na području grada Splita. Kao djelatnik prometne jedinice mladeži radi već 10 godina, a nagradu smatra velikom motivacijom da jednoga dana postane policijski službenik Postaje prometne policije.

Svečanosti na kojoj su dodijeljene nagrade nazočili su zamjenik gradonačelnika Nino Vela i  gradski vijećnici Ante Jukić i Stipe Božić, Paško Ugrina, voditelj Odjel prevencije i Jerko Kurevija, policijski službenik Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.
 
 

Stranica