Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika /PU_SD/Slike/dan-ljubaznosti-u-prometu-002.jpg
Kao i proteklih godina, i ove godine u periodu od 23. do 28. studenoga provest će se  preventivno-sigurnosna akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila". Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ provodi se  u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave splitsko dalmatinske, pod pokroviteljstvom nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH  i Stanica za tehnički pregleda vozila.
Cilj je isključivo preventivni i temelji se na poticanju vozača da kontroliraju ispravnost vlastitih vozila, kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda  i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje tehnički pregled. Za napomenuti je da su od ove akcije izuzeta vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda tehničkog pregleda i registracije.
Potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Stranica