Brač: Vozači vozili alkoholizirani, bez vozačkog ispita

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

Izrečene su im novčane kazne i zaštitne mjere

FOTO: ilustracija

Jučer, 01. listopada 2024.godine u 1 sat policijski službenici su na Braču zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak.

Utvrđeno je da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju od 1,11 g/kg radi čega je isključen iz prometa.

Prekršajno je sankcioniran te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 sati. Međutim, u 2:40 sati policijski službenici su ga ponovno zaustavili te je ponovno upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom.

Uhićen je i doveden u službene prostorije te je prekršajno sankcioniran izricanjem novčane kazna od 1.980, 00 €. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 4 mjeseca.


Jučer, 01. listopada 2024.godine u Pučišćima policijski službenici izdali su naredbu za zaustavljanje kojom prilikom se vozač oglušio na izdanu zapovijed i pokušao je pobjeći policiji. Napustio je vozilo i pobjegao ali ubrzo je pronađen.

Utvrđeno je da je 43-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i u alkoholiziranom stanju.

Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 0,79 g/kg. Doveden je u službene prostorije, zadržan do otrježnjenja i nad njim je proveden prekršajni postupak.

Prekršajno je sankcioniran, izrečena mu je novčana kazna od 2.100,00 € i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 30 dana.

Stranica