Aktivnost interventne policije: Oduzet ilegalan revolver, u devet slučajeva zaplijenjena droga

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Oružje/revolver 1.jpg

Tijekom rada na terenu policijski službenici interventne policije pronašli su i oduzeli ilegalan revolver, te su kod jednog zaustavljenog vozača pronašli nož

FOTO:PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici interventne policije Jedinice specijalne i interventne policije u sudjelovanje djelatnika Postaje prometne policije Split u cilju zadržavanja  pozitivnog stanja sigurnosti tijekom protekle večeri u sklopu posebno planiranih aktivnosti bili su intenzivno nazočni na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Tijekom rada na terenu policijski službenici interventne policije  pronašli su i oduzeli ilegalan revolver, te su kod jednog zaustavljenog vozača pronašli nož. Provodeći zadaće vezano uz uličnu redukciju droge u devet slučajeva su tijekom postupanja pronašli i oduzeli drogu. Nadalje, postupali su i prema vozačima koji su svojim ponašanjem ugrožavali druge sudionike u prometu.

Utvrđeno je 27 prometnih prekršaja kao što su  vožnja u alkoholiziranom stanju ( osam vozača), vožnja bez vozačke dozvole, odbijanje testiranja na prisutnost droge u organizmu, vožnja motocikla na zadnjem kotaču, vožnja motocikla bez kacige, prolazak kroz crveno svjetlo.

Izdvojena postupanja:

U ugostiteljskom objektu u Splitu  izvršen je pregled 43-godišnjaka, osobe koja je do sada prijavljivana zbog teških i nasilnih kaznenih djela protiv života i tijela, kod kojeg je pronađeno ilegalno vatreno oružje (revolver)  s pet pripadajućih komada streljiva. Revolver je oduzet, muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije, te je u tijeku kriminalističko istraživanje. Danas će uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud, a zbog realne mogućnosti ponavljanja prekršaja zatražit ćemo od suda da se muškarcu odredi zadržavanje i izricanje maksimalne kazne zatvora. 

Također, u istom objektu kod 32-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 0,4 grama droge kokain. Doveden je u službene prostorije i prekršajno sankcioniran zbog  prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.  

Oko 20 sati u Splitu policijski službenici interventne policije zaustavili su vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da upravlja istim za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda. Također, 45-godišnji vozač za vrijeme vožnje na glavi nije imao zaštitnu kacigu na glavi, a utvrđeno je i da mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana kao i polica obveznog autoosiguranja. Uhićen je i doveden u službene prostorije, te će danas biti odveden na sud.

U Splitu su zaustavili  osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda. Uhićen je i doveden u službene prostorije, te će danas biti odveden na sud. Također, od vozača je oduzeto 0,63 grama marihuane, te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U Solinu, oko 21:20 sati zaustavili su 20-godišnjaka koji je osobnim vozilom prošao kroz crveno svjetlo nakon čega su ga policijski službenici interventne policije zaustavili, te je utvrđeno da posjeduje drogu i to 0,83 grama marihuane. Od 20-godišnjaka je oduzeta droga, te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

U Podstrani oko 20:40 sati uočen je vozač motocikla koji je u više navrata vozio na način da je podizao prednji kotač u zrak, vozeći se na zadnjem kotaču motocikla. Zaustavljen je, utvrđeno je da se radi od 20-godišnjaku koji će zbog počinjenog prekršaja biti sankcioniran.  
Na području Splita pronađen je 23-godišnjak  koji je posjedovao dva paketića droge marihuane ( 3,31 gram i 1,38 grama) i jedan paketić droge hašiš ( 5,2 grama). Doveden je u službene prostorije i nad njim je u tijeku istraživanje.

 

Stranica