Akcija: „Želiš li se mijenjati za mjesto“

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija natpis.JPG
FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, danas, 30. rujna 2024. godine, u vremenu od 10 do 13 sati na području grada Splita proveli su blic akciju provjere mjesta za parkiranje osoba s invaliditetom. Akcija je provedena u suradnji s Inicijativom „ŽELIS LI SE MIJANJATI ZA MJESTO“, prometnim redarima grada Splita, te djelatnicima Split parkinga - Pauk služba.

Na samom početku akciju su popratili novinari koji su uzeli izjave navedenih aktera u provođenju ove akcije u cilju senzibilizacije i odgovornosti svih sudionika u prometu kada su u pitanju parkirališna mjesta predviđena i označena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
Potom je obavljen nadzor parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i provjerena  je valjanosti nove Europske parkirališne karte za osobe s invaliditetom na području grada Splita.

Nadzorom je utvrđeno ukupno 18 prekršaja iz čl. 82. st. 1. t. 13., kažnjivo po st. 3. istog članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama u vezi čega su vozačima ostavljene obavijesti o počinjenom prekršaju, dok druga protupravna ponašanja nisu zabilježena.   

 

Stranica