46-godišnjak se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/policija%20natpis2.jpg

Uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od 27. veljače 2024.godine na području Splita, a u kojem je 34-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac 27. veljače 2024.godine oko 22:30 sati nakon što je s oštećenim konzumirao veće količine alkohola, sa istim se verbalno i fizički sukobio, te je tijekom sukoba nožem oštećenom nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, a koje ozlijede su kvalificirane kao lakše tjelesne ozlijede.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak na štetu 34-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju opisano u čl. 118. st.1. u svezi članka 34 Kaznenog zakona, te je nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Također, kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak 27. veljače 2024.g.  oko 22:30 sati u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga je šakom u glavu i vrijeđao ga je pogrdnim riječima, te je  na opisani način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Usvojen je prijedlog policije, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnji muškarac posjedovao 0,5 grama droge marihuana i osam bočica metadona ostvario obilježja prekršaja iz članka 3. Zakona o  suzbijanju zlouporabe droga radi čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
 

Stranica