42-godišnjak se sumnjiči za 20 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta

Slika PU_SD/policija-no%C4%87.jpg

Počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 15 tisuća eura

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom koji se sumnjiči da je od siječnja 2023.godine do veljače 2024. godine na području Splita počinio ukupno sedam kaznenih djela Teške krađe, od kojih dvije u pokušaju, trinaest kaznenih djela Krađe  i jedno kazneno djelo Računalne prijevare.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je provaljivao u ugostiteljske objekte, skladište i brod odakle je otuđio razni alat, prijenosno računalo i druge tehničke aparate, alkoholna i druga pića, te novac.  Nadalje se sumnjiči da je s gradilišta,  iz prostorija stana, broda, ugostiteljskog objekta i vozila otuđio alat, razni građevinski materijal,  alkoholna pića, novac i  bankovnu karticu, te druge predmete.
Također je utvrđena sumnja da je s prethodno otuđenom bankovnom karticom izvršio nekoliko transakcija kupujući u trgovinama.

Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na više od 15 tisuća eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je u svezi navedenih kaznenih djela podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica