Prijevara

Slika PU_SD/novac02.jpg

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je korištenjem lažnih osobnih podataka putem interneta kupio uređaj marke Mackie profix i više komada električnih vodiča za zvučnike na iznos od cca 3.200Kn, a za plaćanje je zloupotrijebio kreditnu karticu izdanu u Austriji. Također je na isti način pokušao kupiti i zvučnu kutiju, na iznos veći od 9.000Kn, što je pokušao platiti s karticom izdanom u Velikoj Britaniji. Ova je transakcija stornirana. Podnijeta je kaznena prijava za računalnu prijevaru nadležnom Državnom odvjetništvu.   

 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je korištenjem lažnih osobnih podataka putem interneta kupio uređaj marke Mackie profix i više komada električnih vodiča za zvučnike na iznos od cca 3.200Kn, a za plaćanje je zloupotrijebio kreditnu karticu izdanu u Austriji.

Također je na isti način pokušao kupiti i zvučnu kutiju, na iznos veći od 9.000Kn, što je pokušao platiti s karticom izdanom u Velikoj Britaniji. Ova je transakcija stornirana. Podnijeta je kaznena prijava za računalnu prijevaru nadležnom Državnom odvjetništvu.



Stranica