PRIOPĆENJE: Osumnjičen za pokušaj ubojstva u Trogiru

Slika PU_SD/uhicenik10.jpg

Dana 03.rujna 2010. godine oko 23,45 policijski službenici zaprimili su dojavu da je u mjestu Plano na području Policijske postaje Trogir u neposrednoj blizini caffe bara na parkiralištu, došlo do pucnjave iz vatrenog oružje prilikom čega je jedna muška osoba ranjena. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena je jedna muška osoba sa prostrijelnom ranom prsiju koja je odmah od strane osoblja hitne medicinske pomoći prevezana u bolnicu Split.

 

Dana 03.rujna 2010. godine oko 23,45 policijski službenici zaprimili su dojavu da je u mjestu Plano na području Policijske postaje Trogir u neposrednoj blizini caffe bara na parkiralištu, došlo do pucnjave iz vatrenog oružje prilikom čega je jedna muška osoba ranjena. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena je jedna muška osoba sa prostrijelnom ranom prsiju koja je odmah od strane osoblja hitne medicinske pomoći prevezana u bolnicu Split.

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjaku s kaštelanskog područja te se u njegovoj neposrednoj blizini nalazilo parkirano osobno vozilo marke Suzuki splitskih registracijskih oznaka koje je na više mijesta propucano.

U splitskoj bolnici 29-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozlijede te je hospitaliziran na jedinici intezivnog liječenja.

Poduzetim daljnjim mjerama i radnjama na mjestu izvršenja ovog kaznenog djela izvršen je očevid kojom prilikom je utvrđeno da je tada nepoznati počinitelj za izvršenje ovog kaznenog djela koristio automatsko vatreno oružje te je na mjestu izvršenja pronađeno više čahura. Daljnjim izvidima utvrđeno je da je oštećeni istog dana  oko 23,00 sata u Kaštel Novom zbog nesuglasica u prometu došao u sukob s tada nepoznatim vozačem te su se dogovorili naći u blizini caffe bara gdje su se namjeravali fizički obračunati. Nakon dolaska na dogovoreno mjesto, oštećeni je izašao iz svog automobila marke Suzuki gdje ga je sačekao muškarac i u njegovom pravcu iz neposredne blizine ispalio više streljiva nakon čega je pobjegao. Daljnjim operativnim radom došlo se do saznanja o mogućem identitetu počinitelja odnosno osnovane sumnje da je osumnjičenik tridesetdevetogodišnjak sa područja Trogira. Poduzetim mjerama traganja navedeni tada nije pronađen na adresi stanovanja, a obzirom na indiciju da bi se mogao nalaziti na otoku Krku izvješćeni su policijski službenici PU Primorsko-goranske koji su ga žurnom intervencijom dana 07. rujna 2010. godine uhitili.

Prilikom uhićenja kod tridesetdevetogodišnjaka je pronađena automatska puška sa 200 komada streljiva. Nakon uhićenja policijski službenici PU Primorsko-goranske osumnjičenika su dovezli  u PU splitsko-dalmatinsku gdje je kriminalistički istražen.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj ubojstva, danas u 13,30 sati uz kaznenu prijavu prepraćen je u istražni centar Županijskog suda u Splitu.

 


Stranica