Krađe iz stanova i kako ih sprijećiti

Slika PU_SD/policija05.bmp

U periodu od 03.09 do 06.09. na području grada Splita evidentirano je 9 krađa iz stanova i privatnih kuća u kojima je počinitelj tijekom noći kroz balkonska vrata ili kuhinjski prozor ušao u prostor stana te iz istog otuđio određenu količinu novaca i zlatnine.

U  periodu od 03.09 do 06.09. na području grada Splita evidentirano je 9 krađa iz stanova i privatnih kuća u kojima je počinitelj tijekom noći kroz balkonska vrata ili kuhinjski prozor ušao u prostor stana te iz istog otuđio određenu količinu novaca i zlatnine.

 U svim situacijama počinitelji se iskoristili pristupačnost prilaza balkonu ili prozoru te vrata ili prozore koji nisu bili potpuno zatvoreni.
 
S obzirom da policija traga za počiniteljem i da isti nije pronađen, te s obzirom na prve znakove  pojavnost navedenih krađa koje se dešavaju na širem području grada Splita potrebno je posebnu pozornost obratiti na slijedeće situacije kojima se krađe mogu spriječiti :


-         pravilno zatvaranje vrata i prozora

-         zaključavanje ulaznih vrata

-         osvjetljivanje vanjskog dijela kuće

-         ne ostavljanje predmeta podnih za penjanje u blizini kuće ili stana

-         vrijedne predmetne ne držati u blizini prozora i vrata

-         označiti i zabilježiti vrijedne predmete u kući radi mogućeg prepoznavanja

-         po mogućnosti ugraditi alarmni sustav

-         prijavite policiji sumnjive osobe i radnje u blizini kuće ili stana ili evidentirajte tablice vozila te izgled sumnjive osobe

-         vodite računa o svojoj imovini i i imovini svojih susjeda 

 Nesmotrenost i nepažnja, te uvjerenje da se to ne može dogoditi otvara priliku počinitelju.   


Stranica