Počinili preko 30 kaznenih djela teških krađa

Slika PU_SD/novac02.jpg

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba starosti od 20 do 28 godina. Osnovano se sumnja da su u periodu od početka ove godine pa do mjeseca rujna počinili ukupno 31 kazneno djelo, od čega 27 na području PU-SD,provaljivanja u trgovine i kioske i to na području Zadrske, Šibensko Kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba starosti od 20 do 28 godina. Osnovano se sumnja da su u periodu od početka ove godine pa do mjeseca rujna počinili ukupno 31 kazneno djelo, od čega 27 na području PU-SD,provaljivanja u trgovine i kioske i to na području Zadrske, Šibensko Kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Provale su vršili na način da su u nekim slučajevima u šahtama presjekli telefonske kablove, a zatim pomoću Pur pjena poprskali tj. prigušili alarme, a zatim ih demontirali, te pomoću podesnih predmeta lomili brave na ulaznim vratima, dok su u drugim slučajevima lomili tj. kidali brave na ulaznim vratima kioska i izbijali panel ploče, te iz unutrašnjosti otuđivali veće količine raznih cigareta, koje su prodavali nepoznatim osobama.

Navedenim kaznenim djelima su oštetili poduzeća za novčani iznos oko 723.333,00 kune. Podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu

 

Stranica